Επαναλειτουργία Φορέα μετά τις θερινές διακοπές

Αρχική / νέα / δράσεις / επαναλειτουργία-φορέα-μετά-τις-θερινές-διακοπές
Ημερομηνία: 
Τρίτη, 8 Σεπτέμβριος, 2020

Οι θερινές διακοπές έφτασαν στο τέλος τους για το προσωπικό και τους εκπαιδευόμενους του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» και πλέον ανανεωμένοι και με ασφάλεια, επανήλθαμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες για μάθηση, δημιουργικότητα και κοινωνική ένταξη!

Τηρώντας στο ακέραιο τις σχετικές οδηγίες από τους αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές, επανεκκίνησε η λειτουργία τόσο του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, όσο και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, λαμβάνοντας μέριμνα για την ασφάλεια και την τήρηση της υγιεινής στους χώρουςΣχετικά με τη λειτουργία των δομών  έχει οριστεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλούς λειτουργίας για τον COVD-19, σύμφωνα με το οποίο ελέγχονται αυστηρά τα μέτρα διασφάλισης της υγιεινής για τους χώρους εκπαίδευσης και τα σχολικά λεωφορεία, γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση, δίνονται αναλυτικές οδηγίες εργασίας και τηρούνται τα μέτρα που έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Επιτροπή Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Αξίζει να αναφερθεί πως, πριν την επαναλειτουργία των δομών, το προσωπικό εξετάστηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και επιβεβαιώθηκε η καλή κατάσταση της υγείας τους. Επιπλέον, για τους νέους που για λόγους ασφαλείας (πχ. ένταξη στις ευπαθείς ομάδες ή ύπαρξη προσώπων  στο οικογενειακό τους περιβάλλον που ανήκουν σε αυτές, σύμφωνα με τα σχετικά ΦΕΚ) δεν έχουν επιστρέψει στο Κέντρο, προσφέρονται υπηρεσίες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και μάθησης.

Επιπλέον, την Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2020 -κατά την διάρκεια του ελέγχου του προσωπικού μας από τον ΕΟΔΥ, είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου μας τον κύριο Στάθη Ψυρρόπουλο – Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης και εκπρόσωπο της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» , την κυρία Δήμητρα Κορμά – Δημοτική Σύμβουλο Δήμου Ηλιούπολης και την κυρία Μάχη Γραβάνη, οι οποίοι μοίρασαν μάσκες για το σύνολο των εκπαιδευόμενων και του προσωπικού δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ευαισθησία  τους.

Έχοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη των αρμόδιων Αρχών και της Πολιτείας, αλλά πρωτίστως έχοντας πλήρη επίγνωση της ατομικής και συλλογικής μας ευθύνης, ξεκινήσαμε τη λειτουργία μας με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για τους πολίτες με Αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Ευχόμαστε σε όλους καλή εκπαιδευτική χρονιά, με υγεία και ασφάλεια!

Κατηγορία: 

Εφημερίδα

Διαβάστε την Εφημερίδα μας

Τηλεοπτικές Στιγμές

Δείτε τις τηλεοπτικές μας στιγμές