Επαναλειτουργία του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "Ορίζοντες"

Αρχική / νέα / επαναλειτουργία-του-κέντρου-ειδικής-εκπαίδευσης-παιδιών-με-ειδικές-ανάγκες-κεεπεα-ορίζοντες
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 1 Ιούνιος, 2020

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020,  το Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) “Ορίζοντες” επαναλειτουργεί, σύμφωνα με την Εγκύκλιο Δ11/Φ.29/Γ.Π.οικ.19881/691/22.5.2020 «Επαναλειτουργία δομών ανοικτής φροντίδας, Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και την σχετική απόφαση Δ.Σ:  17/23.5.3020.

Μετά από δυόμισι μήνες υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας λόγω της πανδημίας του Covid-19, και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Επιτροπή Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες” υποδέχθηκε  με ασφάλεια και υπευθυνότητα τόσο τους εκπαιδευόμενους όσο και το προσωπικό του.                                          Αναλυτικότερα έχουν οριστεί οδηγίες εργασίας για το προσωπικό, τηρούνται μέτρα διασφάλισης υγιεινής για τα σχολικά λεωφορεία και τους κτιριακούς χώρους, γίνεται συστηματική θερμομέτρηση προσωπικού και εργαζομένων, εκ περιτροπής προσέλευση εκπαιδευόμενων και αναπροσαρμογή του ημερήσιου εκπαιδευτικού και θεραπευτικού προγράμματος, χρήση των αύλειων χώρων, τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων , συνεχή απολύμανση επιφανειών κτλ

Σε όλους τους χώρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου μας έχει γίνει απολύμανση και έχει εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα υλικού υγειονομικής προστασίας, όπως μάσκες και ασπίδες προστασίας, απολυμαντικά διαλύματα, γάντια, ατμοκαθαριστές κλπ.

Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που για λόγους ασφαλείας (π.χ. Α.με.Α.  ή πρόσωπα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος  ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ) παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης εξ αποστάσεως ώστε να συντηρείται η επαφή τους με το μαθησιακό περιβάλλον και να υποστηρίζεται η ομαλή καθημερινότητά τους.

Με γνώση και υπευθυνότητα, επανερχόμαστε στη κανονικότητα συντεταγμένα και οργανωμένα με τη στήριξη τόσο των αρμόδιων Αρχών όσο και όλων εσάς!

 

Κατηγορία: 

Εφημερίδα

Διαβάστε την Εφημερίδα μας

Τηλεοπτικές Στιγμές

Δείτε τις τηλεοπτικές μας στιγμές