Πρόγραμμα "Happy Art" στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες"

Αρχική / νέα / πρόγραμμα-happy-art-στο-κεεπεα-ορίζοντες
Ημερομηνία: 
Δευτέρα, 19 Νοέμβριος, 2018

Φέτος στο Κέντρο μας έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με την καλλιτέχνιδα, κυρία Χρυσούλα Σταμάτη, η οποία με το ανιδιοτελές πνεύμα που τη διακατέχει, προσφέρει στους εκπαιδευόμενους μας τις γνώσεις της περί των εικαστικών!

Εγκαινιάσαμε το “Happy Art”, μια μορφή τέχνης η οποία βοηθά τα άτομα να εκφραστούν μέσω της αποτύπωσης σχεδίων στο χαρτί και τα προετοιμάζει ώστε να ακολουθήσουν τα βασικά βήματα της αρχαίας τέχνης “Mandala”. Ο δυτικός κόσμος γνώρισε τα μάνταλα κυρίως χάρη στον Carl Jung που πίστευε ότι αποτελούν την παγκόσμια έκφραση της ανθρώπινης ψυχής. Θεωρούσε ότι αν διαλογιστούμε βλέποντας μια αποτύπωση μάνταλα, τότε συνδεόμαστε με την αληθινή μας φύση και έρχονται στο φως τραύματα αλλά και απαντήσεις σε όσα μας απασχολούν.

Οι εκπαιδευόμενοι του εργαστηρίου «Κόσμημα Α’» που ωφελούνται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξασκούνται στον σχεδιασμό και την αναπαραγωγή μοτίβων, μια διαδικασία που τους ευχαριστεί, τους γεμίζει με το αίσθημα της ικανοποίησης και συνεργεί στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους!

 

Κατηγορία: 

Εφημερίδα

Διαβάστε την Εφημερίδα μας

Τηλεοπτικές Στιγμές

Δείτε τις τηλεοπτικές μας στιγμές