Η "Ομήρου Οδύσσεια" από τους εκπαιδευόμενους του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες".

Αρχική / νέα / η-ομήρου-οδύσσεια-από-τους-εκπαιδευόμενους-του-κεεπεα-ορίζοντες
Ημερομηνία: 
Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη  12 Δεκεμβρίου 2019 στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο, η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΕΝΤΡΟΥ  ΕΙΔΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ με ΕΙΔΙΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) «Ορίζοντες» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με τη συμμετοχή 100 εκπαιδευόμενων, εκπαιδευτών, γονέων, σπουδαστών, εθελοντών αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου , παρουσιάστηκε η  «Ομήρου Οδύσσεια». Η επιλογή του συγκεκριμένου έπους δεν έγινε τυχαία και μέσα από μια ευρηματική διασκευή από την σκηνοθέτιδα Σόνια Περλέγκα, έθιξε σύγχρονες καταστάσεις και γεγονότα προσπαθώντας παράλληλα να δώσει ένα πιο ανάλαφρο τόνο σ’ ένα κλασικό έργο. Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκαν πρωτότυπα κοστούμια, κατασκευές και μουσικές αποκλειστικά για την παράσταση. Σε γιορτινή ατμόσφαιρα οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Χριστουγεννιάτικο εκθετήριο με δημιουργήματα των εκπαιδευόμενων του Κέντρου. Μετά από τέσσερις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις η φετινή απόπειρα ήταν ακόμα πιο φιλόδοξη και πιο άρτια πλαισιωμένη με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον θεατή μέσα από ένα διαχρονικό έργο που αναδεικνύει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα . Αυτό το δύσκολο εγχείρημα έδωσε ακόμα μια ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να δείξουν ότι μπορούν να στοχεύουν όλο και ψηλότερα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση υλοποιήθηκε,  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στη γιορτή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: ο κος Χατζηδάκης Γεώργιος Δήμαρχος Ηλιούπολης, η κα. Κουρή Μαρία Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η κα Ανδρούτσου Μαρία Δήμαρχου Αγίου Δημητρίου, ο κος Πούλος Ιωάννης Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης, ο κος Σεφτελής Κώστας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης, ο κος Βιδάλης Παναγιώτης Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηλιούπολης, ο κος Στασινόπουλος Αποστόλης Αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Ηλιούπολης, η κα Σκλαβενίτη Ιωάννα και ο κος Ψυρρόπουλος Ευστάθιος Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Ηλιούπολης, ο αρχηγός της παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Ευσταθίου Τάσος, ο κος Αραμπατζής Γαβριήλ αρχηγός της παράταξης «Η Πόλη που Θέλω», ο κος Καλαντίδης Δημήτρης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος, ο κος Αδαμαντιάδης Αχιλλέας «Συνεργασίες Πόλης», ο κος Μαρούλης Στυλιανός  «Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης», η κα Γαρδούνη Κατερίνα Πρόεδρος και την κα Πλοιαρχοπούλου Μαρία της Inner Wheel  Ηλιούπολης, ο κος Κουκοβίνης Χρήστος Ταμίας της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ο κος Ανδρουλιδάκης Γεώργιος τέως Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Ηλιούπολης, ο κος Σακκάς Ιωάννης Εκπρόσωπος της Παρ΄ταξης «Ελλήνων Λύσις», η κα. Καντζέλη Ελένη Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Δημητρίου, ο κος Γαβαλάς Άγγελος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων Αγ, Δημητρίου, εκπρόσωποι από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αγ. Δημητρίου, ο κος Γκούβας Εκπρόσωπος από το ΔΣ του Σωματείου Ερμής, η κα Δελεφέ Λυγερή εκπρόσωπος από το Σωματείο «Ασπίδα Δαυίδ». Ξεχωριστό "παρών" στην εκδήλωση μας έδωσαν οι  ηθοποιοί  Ευθύμιος Ζησάκης  και Παπαλελούδη Χρύσα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Βλάχου καθώς και τους σπουδαστές από το ΙΕΚ Ζωγράφου, Τμήμα Κομμωτικής, που επιμελήθηκαν το χτένισμα και το μακιγιάζ των εκπαιδευομένων του Κέντρου μας.

 

 

Κατηγορία: 

Εφημερίδα

Διαβάστε την Εφημερίδα μας

Τηλεοπτικές Στιγμές

Δείτε τις τηλεοπτικές μας στιγμές