Ποιοί Είμαστε

Ελευθερία Μπογδάνη
Ειδική Παιδαγωγός

Η Ελευθερία Μπογδάνη είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή»στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ παράλληλα απέκτησε και το δίπλωμα Β. Βρεφονηπιοκόμου για τυπικά και ειδικά βρέφη/νήπια με την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων (εκπαιδευτική παρέμβαση στο TEACCH: ‘’Βασικές αρχές και μέθοδοι της δομημένης διδασκαλίας για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού’’, εκπαίδευση στη συγγραφή Κοινωνικών Ιστοριών, αξιολόγηση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, εκπαίδευση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία κ.α). 

 Έχει εκπαιδευτεί  στη Συμβουλευτική παιδιών/ εφήβων/ γονέων /ενηλίκων και κατέχει την πιστοποίηση στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το τρέχον έτος εξειδικεύεται στην Κλινική Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεία.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε με τυπικούς μαθητές γυμνασίου και λυκείου της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας παράλληλα αξιολόγηση και αποκατάσταση σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Επιπλέον είναι συγγραφέας του βιβλίου "Εικονογραφημμένες Κοινωνικές Ιστορίες" για Άτομα με επικοινωνιακές δυσκολίες. 

Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» από το 2014 παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες.