Ποιοί Είμαστε

Παναγιώτης Μαυραγάνης
Ειδικός Παιδαγωγός

O Μαυραγάνης Παναγιώτης είναι Καθηγητής Προσαρμοσμένης κινητικής Αγωγής. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2006. Έχει Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή αθλητών Προσαρμοσμένης Κινητικής Αγωγής Α’ Κατηγορίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & Δίπλωμα Επαγγελματία Ναυαγοσώστη της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Σχολής.  Έχει εργαστεί ως γυμναστής σε Αθλητικούς Οργανισμούς Δήμων, σε ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, σε Αθλητικά Σωματεία Α.με.Α και ως υπεύθυνος αθλητικών, εκπαιδευτικών και κατασκηνωτικών προγραμμάτων στο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλητικών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων (ΑΛΜΑ) από το 2006. Έχει απασχοληθεί με πληθυσμιακές ομάδες ατόμων με κινητικές ,αισθητηριακές και νοητικές αναπηρίες.

Έχει επιμορφωθεί με εκπαιδεύσεις όπως: « Επιμόρφωση συνοδών Ατόμων με Αναπηρία» του ειδικού κατασκηνωτικού προγράμματος της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ., «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση & Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)» και ποικίλα σεμινάρια με θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή. Υπήρξε εθελοντής στο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παίδων Βούλας (ΠΙΚΠΑ Βούλας), στο Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Κέντρο Ατόμων με Ειδικές ανάγκες του Δήμου Χαλκιδέων και εθελοντής στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2004, στην Αθήνα .

Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" από το 2016, παρέχοντας εκπαιδευτικές υπηρεσίες & είναι μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου.