ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

1 / 2

Στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» πραγματοποιούνται μαθήματα ανατολίτικου χορού από το 2017 σε εβδομαδιαία βάση.

Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται όλες οι εκπαιδευόμενες του Κέντρου μας και στόχος του είναι η αποκόμιση των οφελών του χορού όπως η εκτόνωση, η έκφραση, η ψυχαγωγία κλπ. Η ιστορία του ανατολίτικου χορού χάνεται στα βάθη των αιώνων. Είναι ο αρχαιότερος χορός για τη θηλυκή υπόσταση και τη γυναικεία ιδιοσυγκρασία. Πρόκειται για έναν πολύ καλό τρόπο άσκησης, αφού γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και συνδυάζει τη γυμναστική με τη διασκέδαση καθώς κατά την κίνηση ο οργανισμός εκρέει ενδορφίνες ή αλλιώς τις λεγόμενες ορμόνες της χαράς. Μέσω της απομόνωσης των κινήσεων τα άτομα εξασκούνται στην συγκέντρωση και την σύνδεση σώματος και νου.

Τα μέρη του σώματος όπως οι γοφοί και η λεκάνηκαταλαμβάνουν καίρια θέση ενώ τα χέρια «στολίζουν» τη συνολική κίνηση του σώματος. Οι χορεύτριες χορεύουν ξυπόλυτες ούτως ώστε να επωφελούνται από τη διαδικασία της γείωσης.

Πέρα από όλα τα παραπάνω προσωπικά οφέλη, το πρόγραμμα του χορού μπορεί να υπηρετεί μια κοινωνική ανάγκη , καθώς το άτομο υπακούει σε κοινωνικούς κανόνες και εντάσσεται σε μια ομάδα προσφέροντας του την αίσθηση του «ανήκειν».

Το πρόγραμμα υλοποιείται από Δασκάλα Ανατολίτικου Χορού - Χορογράφο - Χοροθεραπεύτρια και Πιστοποιημένο Μέλος του International Dance Teachers Association (IDTA).

Share: