Δομές

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ (Κοιν.Σ.ΕΠ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ

Βασικός στόχος του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» είναι η δραστηριοποίησή του στο νεοφυές πεδίο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ώστε να δημιουργηθεί λειτουργική διασύνδεση ανάμεσα στην εκπαίδευση και την απασχολησιμότητα των ατόμων με Αναπηρία και να επιτευχθεί η ουσιαστική κοινωνική τους ένταξη.

Με τον προσανατολισμό αυτό, ο Φορέας είχε ήδη προχωρήσει από το 2017 στην ίδρυση μιας Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) με το όνομα «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Το Παρεάκι», στην οποία στοχεύει να εντάξει επαγγελματικά ένα σημαντικό αριθμό ατόμων με νοητική αναπηρία που μπορούν να εργαστούν.

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Αγίου Δημητρίου η Κοιν.Σ.Επ. διασφάλισε την πενταετή παραχώρηση χώρου επί της πλατείας Αλέξανδρου Παναγούλη, με σκοπό τη δημιουργία καφέ-πολυχώρου αναψυχής και πολιτισμού.

O χώρος που παραχώρησε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στην ΚΟΙΝΣΕΠ Ένταξης Ανοιχτοί Ορίζοντες – Το Παρεάκι, ανακαινίσθηκε πλήρως.

Το εγχείρημά μας αυτοσυστήνεται ως «All Day Cafe Bar» και αναμένεται να αναμορφώσει την Πλατεία σε ένα σημαντικό κόμβο συνάντησης και αναψυχής στα Νότια Προάστια. Θα ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του από τις 7:00 το πρωί με καφέ, ροφήματα, σνακς, σάντουιτς και θα συνεχίζει με brunch, φαγητό και ποτά μέχρι τις 23:00 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι “Το Παρεάκι” βαφτίστηκε από τους εκπαιδευόμενους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες», θέλοντας να δημιουργήσουν ένα στέκι ζεστό και φιλόξενο για όλους στην ιστορική Πλατεία Παναγούλη του Δήμου Αγ. Δημητρίου και με την ένταξη ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας.

Ας μεγαλώσουμε τον κόσμο, να μας χωρέσει όλους!

Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή!