Ποιοί Είμαστε

Ιωάννα Πατσαβού
Κοινωνική Λειτουργός

Η Ιωάννα Πατσαβού, είναι Κλινική Κοινωνική Λειτουργός, Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Τέχνης & Ειδικευόμενη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Ζεύγους & Οικογένειας.

Αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας με κλινική κατεύθυνση, στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού.

Είναι πιστοποιημένη Χοροθεραπεύτρια, παρακολουθώντας το τριετές μεταπτυχιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χοροθεραπείας στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος και έχει κάνει κλινική μετεκπαίδευση στα «Ψυχοδυναμικά Ομάδας σε Ψυχιατρικά Πλαίσια» του Τμήματος Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει παρακολουθήσει το μονοετές Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Συμβουλευτική στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής καθώς και σειρά σεμιναριακών κύκλων με αντικείμενο την Ψυχανάλυση, την Ψυχαναλυτική Ψυχοσωματική, τις ψυχοθεραπείες μέσω τέχνης & άλλα.

Η κλινική της εμπειρία ξεκινά από το 2007 και περιλαμβάνει την εργασία με ποικίλους πληθυσμούς όπως: καρκινοπαθείς παιδικής ηλικίας, άτομα με διαταραχές μνήμης, ψυχιατρικούς ασθενείς και άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές. Ακόμα, συντονίζει Ομάδες Χοροκινητικής Ψυχοθεραπείας με ψυχωτικούς ασθενείς, ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό και σύνδρομο Down, καθώς επίσης και ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Εργάζεται στο Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "Ορίζοντες" από το 2017 και είναι Διευθύντρια στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Φορέα "Ανοιχτοί Ορίζοντες - Μαίρη Βρεττού".