ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ

1 / 11
14.12.2021

Δελτίο Τύπου

 

 

Ως Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  "Ορίζοντες" με μεγάλη μας χαρά, πραγματοποιήσαμε την από κοινού δράση με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες - Το Παρεακι», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Παναγούλη, όπου βρίσκεται και το υπό κατασκευή καφέ «Το Παρεακι», το οποίο θα απασχολεί προσωπικο ΑμεΑ, διάρκεσε 5 ώρες (10:00 -15:00).

Κύριοι στόχοι της δράσης ήταν:

• Η ενημέρωση σχετικά με την εργασιακή και κοινωνική ένταξη των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία

• Η προσέλκυση και η ενημέρωση του κοινού για την πορεία του έργου και τις μελοντικές δράσεις του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" και της ΚΟΙΝΣΕΠ

• Η παρουσίαση των πρακτικών ένταξης που ακολουθεί το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  "Ορίζοντες" σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ

• Η προέλκυση των μελλοντικών θαμώνων και συνεργατών της ΚΟΙΝΣΕΠ

• Η προσέλκυση μελλοντικών εθελοντών (θα υπάρχει πρόβλεψη για φόρμα ενδιαφέροντος εθελοντή) Η δράση στελεχώθηκε από ωφελούμενους του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες"  οι οποίοι κέρασαν καφέ τους περαστικούς και θα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους επισκέπτες τους σκοπούς του Καφέ, τις δράσεις των «Οριζόντων», θέματα της καθημερινότητας της αναπηρίας και των προσδοκιών τους όσων αφορά στην εργασιακή απασχόληση. Η δράση βασίστηκε σε παρόμοιες καλές πρακτικές από-στιγματοποίησης και ένταξης από αντίστοιχούς οργανισμούς στην ΕΕ Κύριος σκοπός του Συνεταιρισμού Ένταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες - Το Παρεακι» αποτελεί η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας και της τοπικής συλλογικότητας προκειμένου να διευκολυνθεί η οργανική ένταξη Α.με.Α στην αγορά εργασίας και στην τοπική κοινωνία.

Το  "παρών"τους στην ημέρα αυτή,  έδωσε η κυρία Ελένη Καντζέλη - Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Δημητρίου & η κυρία Κατερίνα Ασημακοπούλου - Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος. 

Από το 1997, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ  (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) "Ορίζοντες" , συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία και των οικογενειών τους, παρέχοντας δια βίου εκπαίδευση, σταθμισμένη στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, υποστήριξη στην αυτόνομη διαβίωση τους καθώς και υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας.

Έχοντας συμπληρώσει υπερ-εικοσαετή πορεία αφοσίωσης και προσφοράς στον χώρο της Ειδικής Αγωγής λειτουργούμε από το 2013, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 104 Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία, στον Δήμο Ηλιούπολης, όπου ο οργανισμός έχει την έδρα του.

Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του διαμερίσματος Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού», ενώ, με πρωτοβουλίες κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, υποστηρίζουμε την εργασιακή ένταξη των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.

Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή

Share:

Εκδηλώσεις