''Άκου για τον Αυτισμό!'' Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ''Ορίζοντες'' συμμετέχει στην Ημερίδα Ευαισθητοποίησης

1 / 9
06.04.2024

Άκου για τον αυτισμό!

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ‘’Ορίζοντες’’ έλαβε μέρος στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Theraplan.gr και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Σάββατο 6 Απριλίου 2024.

Με τέσσερις εισηγήσεις συμμετείχε η ομάδα του Κέντρου μας:

  • ‘’Οδεύοντας προς την Ενηλικίωση: Οικογενειακός Προγραμματισμός για Ανθρώπους με Αναπηρία’’. Η κα Δέσποινα Δαλέτζα, εκπαιδευτικός ειδικής εκπαίδευσης, μίλησε για την σημασία του οικογενειακού προγραμματισμού και τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου πλάνου ζωής.
  • ‘’Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης: Από την θεωρία στην πράξη’’. Η εργοθεραπεύτρια κα Μαρία Χατζηδήμου μίλησε για τα προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξης στην ανεξάρτητη διαβίωση και στην εργασία.
  • ‘’Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ανοιχτοί Ορίζοντες, Πλαίσιο και Ένταξη. Κατάθεση Εμπειριών’’. Το θέμα ανέπτυξε η κοινωνική λειτουργός και διευθύντρια Σ.Υ.Δ. ΄΄Ανοιχτοί Ορίζοντες – Μαίρη Βρεττού’’ κα Παρασκευή Δεσύπρη και η κα Ελένη Τσέλα, συγγενής ενοίκου Σ.Υ.Δ. Τέλος, μίλησε για το δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση ένας ένοικος της στέγης μας.
  • ‘’Πρόγραμμα Επαγγελματικής Υποστήριξης στην Εστίαση’’. Η εργοθεραπεύτρια κα Αλεξάνδρα Νταμαδάκη και ο κος Θεοδωρόπουλος Δημήτριος μίλησαν για την επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της ΚοινσεπΤο παρεάκι.

 

#amea #autism #Laskaridisfoundation #familyplanning #supportedliving #specialneeds #inclusion #world_autism_awareness_day

Share: