Διαδικτυακή Ημερίδα: "Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης - Ένα ασφαλές μέλλον για τα Άτομα με Αναπηρία"

1 / 9
11.06.2021

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες», τη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 μέσω της πλατφόρμας του Zoom, με Θέμα: «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης: Ένα ασφαλές μέλλον για τα Άτομα με Αναπηρία».

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η ουσιαστική ενημερώση του κοινού για θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και διαβίωσης των Α.με.Α στις Σ.Υ.Δ, η απενοχοποίηση της οικογένειας σχετικά με την ένταξη του Ατόμου με Αναπηρία, και η επίλυση αποριών & προβληματισμών πάνω σε θέματα που αφορούν στον θεσμό των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Την ημερίδα είχαμε την τιμή να χαιρετήσει ο κύριος Νικόλαος Ανυφαντής - Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» , η κυρία Μαρία Κουρή – Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η κυρία Δήμητρα Νάνου – Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, η κυρία Ελένη Καντζέλη – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Δημητρίου αλλά και ο κύριος Ιωάννης Μοσχολιός – Πρόεδρος της ΠΟΣΓΑ.με.Α.

Στη συνέχεια τη θεματολογία ανέπτυξαν οι: Ιωάννα Πατσαβού - Κλινική Κοινωνική Λειτουργός / Διευθύντρια Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης "Ανοιχτοί Ορίζοντες",  Γιώργος Γκόγκος – Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών/ Εξωτερικός Συνεργάτης του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» , & Ιωάννης Δελατόλας – Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής – Μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας της Σ.Υ.Δ. του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες".

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη βιωματική εμπειρία μιας μητέρας ενός Ατόμου με Αναπηρία και ενοίκου της Σ.Υ.Δ. «Ανοιχτοί Ορίζοντες».

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εισηγητές, τους συμμετέχοντες για τη μεγάλη τους ανταπόκριση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση της Ημερίδας.

Τέλος ευχαριστούμε την Αναστασία Παπαργύρη για τη τεχνική και ηθική υποστήριξη της διαδικασίας.

Share: