ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ"

1 / 2
08.04.2021

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα :«ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» την Τρίτη στις 6 Απριλίου μέσω πλατφόρμας Zoom. Χαιρετισμό έκαναν οι: κος Γιώργος Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κος Ιωάννης Μοσχολιός, Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. και ο κος Νικόλαος Ανυφαντής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Ε.Π.ΕΑ. «Ορίζοντες».

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την κα Ισμήνη Μουλού παρουσιάζοντας τις δομές και τις δράσεις του Φορέα και αναφέροντας τις δυσκολίες της πανδημίας και τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που τηρεί το Κέντρο, καθώς και την κοινωνική Ιστορία «Ποια είναι η συμπεριφορά μου την περίοδο της πανδημίας». Συνέχισαν οι εισηγητές της ημερίδας με σειρά παρουσίασης : Η κα Αναστασία Παπαργύρη με το θέμα «Εκπαιδευτικά προγράμματα και Lego», η κα Μαρία Χατζηδήμου με το θέμα «Παρέμβαση με οδηγό τις αισθήσεις», η κα Βιργινία Νεστοράτου με το θέμα « Ο ρόλος της Yogaστη ζωή των ΑμεΑ : Τεχνικές χαλάρωσης και αποκατάστασης των ατόμων με Αναπηρία» και η κα Κωνσταντίνα Ζιάκα με το θέμα «Θεατρικό Παιχνίδι και Φαντασία».

Η ημερίδα υλοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 με Άξονα Προτεραιότητας (09) - «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ με τίτλο: ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ – Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», με κωδικό MIS 5002509.

Share: