ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ

1 / 4
09.12.2021

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη από τις διαδικτυακές ημερίδες, που διοργάνωσε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» σε συνεργασία με το ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες διοργανώνουν σειρά Ημερίδων με θέμα: Νοητική Αναπηρία και Εργασιακή Ένταξη Την Τετάρτη, 8 Δεκέμβριου 2021 με έμφαση στην: Κοινωνική Επιχειρηματικότητά Καλές πρακτικές στον χώρο της Αναπηρίας Η ημερίδα ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό της συντονίστριας της Ημερίδας, κας. Αναστασίας Παπαργύρη, ειδικής Παιδαγωγού του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες».

Η κα. Παπαργύρη παρουσίασε το πρόγραμμα της Ημερίδας και τους εισηγητές. Σε συνέχεια ο Προέδρος του ΔΣ του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες» κ. Νίκος Ανυφαντής, καλώς όρισε τους συμμετάσχοντες και ευχαρίστησε τους εισηγητές, προχώρησε σε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων των δύο Οργανισμών. Ειδικά δε παρουσίασε το όραμα των δύο φορέων για την Υποστηριζόμενη Εργασία μέσα στο πλαίσιο της Κοινωνικής Οικονομίας. Ακολούθως τον λόγω έλαβε ο κ. Καλτικόπουλος, ο όποιος παρουσίασε καλές πρακτικές Υποστηριζόμενης Εργασίας από την διεθνή πραγματικότητα.

Ο εισηγητής παρουσίασε σειρά παραδειγμάτων, Ανθρώπων με Αναπηρία που είτε μέσω της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είτε μονομερώς, κατόρθωσαν να πετύχουν την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, ως επιχειρηματίες και εργαζόμενοι. Ο εισηγητής προχώρησε σε μια εισαγωγή στην μεθοδολογία της Υποστηριζόμενης Εργασίας ΑμεΑ. Λόγω προσωπικής ανελαστικής υποχρέωσης του κ. Φίσκιλη, παρουσιάστηκε βιντεοσκοπημένη η παρουσίαση του.

Ο Εισηγητής, χρησιμοποιώντας την πολύχρονή εμπειρία του, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα βασικά σημεία της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, του Εθνικού νομικού πλαισίου αλλά και των μελλοντικών εξελίξεων, ειδικότερα σε θέματα χρηματοδότησης. Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις απαντήσεις από τους εισηγητές ερωτήσεων που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες, και ανοιχτή συζήτηση με την συμμέτοχή των συμμετεχόντων ενώ η λήξη της ημερίδας σηματοδοτήθηκε από τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΕΠΕΑ «Ορίζοντες» κ. Νίκου Ανυφαντή. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ “Ανοιχτοί Ορίζοντες” με διακριτικό τίτλο “Το Παρεάκι-ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ” ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2017(15/6/2017) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4430/2016 περί Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας με έδρα το Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής κατόπιν πρωτοβουλίας του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών – Ενηλίκων με Αναπηρία Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ορίζοντες. Κύριος σκοπός του Συνεταιρισμού αποτελεί η ανάπτυξη δράσεων και πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της κοινωνικής οικονομίας και της τοπικής συλλογικότητας προκειμένου να διευκολυνθεί η οργανική ένταξη ΑμεΑ στην αγορά εργασίας και στην τοπική κοινωνία. Από το 1997, το ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) Ορίζοντες, συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία και των οικογενειών τους, παρέχοντας δια βίου εκπαίδευση, σταθμισμένη στις ανάγκες και στις επιθυμίες τους, υποστήριξη στην αυτόνομη διαβίωση τους καθώς και υπηρεσίες ένταξης στην αγορά εργασίας.

Έχοντας συμπληρώσει υπερ-εικοσαετή πορεία αφοσίωσης και προσφοράς στον χώρο της Ειδικής Αγωγής λειτουργούμε από το 2013, το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 104 Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία, στον Δήμο Ηλιούπολης, όπου ο οργανισμός έχει την έδρα του.

Το 2018 προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του διαμερίσματος Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού», ενώ, με πρωτοβουλίες κοινωνικής συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, υποστηρίζουμε την εργασιακή ένταξη των Ανθρώπων με Νοητική Αναπηρία ως ισότιμα μέλη στο κοινωνικό σύνολο.

Ανοίγουμε τους Ορίζοντες, κερδίζουμε τη ζωή...

Share: