ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ

1 / 2

Στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» πραγματοποιείται «Πρόγραμμα Κηπουρικής» σε εβδομαδιαία βάση.

Στο Κέντρο μας έχουμε δημιουργήσει έναν αστικό οπωρώνα όπου  ενασχόληση των εκπαιδευόμενων μαζί του,  τους προσφέρει χαρά και συμβάλλει στη διατήρηση της καλής νοητικής και σωματικής τους κατάστασης. Όλες οι αισθήσεις επικεντρώνονται στους φυσικούς ρυθμούς και έτσι επέρχεται ηρεμία. Η επαφή με τη φύση παίρνει τη μορφή άσκησης, εκπαίδευσης, θεραπείας και πάνω απ’ όλα ευχαρίστησης.

Βοηθά στη διατήρηση της αισθητηριακής διέγερσης αλλά και στην αποφυγή υπερφόρτωσης. Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση, την κοινωνικοποίηση και συντελεί στην ψυχοσωματική και πνευματική ανάπτυξη.

Ο κήπος είναι το μέρος που όλοι μπορούν να μάθουν, να χαλαρώσουν, να αισθανθούν χαρούμενα και να γίνουν μέρος της φύσης!       Το θεραπευτικό πρόγραμμά Κηπουρικής περιλαμβάνει:

  • Την εκμάθηση των λαχανικών και των καρποφόρων δέντρων (πώς τα φυτεύουμε, πως τα καλλιεργούμε, πώς τα περιποιούμαστε , ποια λαχανικά και φρούτα τρώμε ανά εποχή).
  • Την εκμάθηση των αρωματικών φυτών (πώς τα φυτεύουμε, ποιες οι ιδιότητές τους, ποια η χρήση τους).
  • Την συντήρηση του κήπου (πότισμα, σκάλισμα, κλάδεμα, ξεχορτάριασμα παράσιτων φυτών, συλλογή και απομάκρυνση σκουπιδιών, επικοινωνία και ενημέρωση από γεωπόνο).
  • Την Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση (προστασία της φύσης, ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες, βιολογική καλλιέργεια, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, κύκλος του νερού).
Share: