Ποιοί Είμαστε

Μαρία Κυριλλοπούλου

Εργοθεραπεύτρια

Η Μαρία Κυριλλοπούλου, αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών. Από τότε έως και σήμερα πραγματοποιεί  θεραπείες σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά προ – σχολικής ηλικίας. Έχει εκπαιδευτεί στις «Βασικές αρχές δομημένης εκπαίδευσης, TEACCH“» και στα ”Social stories and comic strip conversation“. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή και εξακολουθεί να επιμορφώνεται μέχρι σήμερα. Από το 1999 εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» ως εργοθεραπεύτρια και συντονίστρια στα καλοκαιρινά- κατασκηνωτικά προγράμματα του Κέντρου.

Η Τασσοπούλου Αικατερίνη – Παναγιώτα είναι Εργοθεραπεύτρια . Αποφοίτησε από το πρόγραμμα εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Queen Margaret της Σκωτίας, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Εργάζεται με παιδιά προσχολικής ηλικίας , εφήβους και ενήλικες με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Νοητική Αναπηρία . Απασχολήθηκε από το 2015 έως το 2018 ως ειδικός παιδαγωγός στο Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων (ΑΛΜΑ).

Έχει εκπαιδευτεί στην «Εφαρμοσμένη ανάλυση της Συμπεριφοράς (ABA)» και εξακολουθεί να παρακολουθεί σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σχετικά με αυτή την προσέγγιση. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε κατασκηνωτικά- εκδρομικά προγράμματα για Άτομα με Αναπηρία . Έχει επιμορφωθεί στη « Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση & διαταραχές αυτιστικού φάσματος», στις «Δυσκολίες Αισθητηριακής Επεξεργασίας », «Εισαγωγή στη σχολική ψυχολογία», «στο messy play» , στη «Ρομποτική, το νέο εργαλείο του θεραπευτή » καθώς και σε ποικίλα σεμινάρια σε θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή . Τέλος, έχει προσφέρει εθελοντική εργασία στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο . 

Από το Σεπτέμβριο του 2018 εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες" παρέχοντας εργοθεραπευτικές & αξιολογητικές υπηρεσίες.