Ποιοί Είμαστε

ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ιωάννα Παναγοπούλου είναι κοινωνική λειτουργός-συστημική σύμβουλος οικογένειας και ζεύγους. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με ειδίκευση στην Κοινοτική Κοινωνική Εργασία (MSW) στη Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει τριετές πρόγραμμα στη συστημική συμβουλευτική οικογένειας και ζεύγους στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής και πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία. Από το 2006 έχει εμπειρία σε δομές τοπικής αυτοδιοιήκησης, μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων, φορείς παιδικής προστασίας, φορείς παροχής υπηρεσιών σε ασθενείς με άνοια, ενώ από το 2015 απασχολείται αποκλειστικά σε φορείς παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα με νοητική αναπηρία. Παράλληλα, σχεδιάζει και συντονίζει χρηματοδοτούμενες δράσεις κοινοτικής ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» από το 2023, ως συντονίστρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Η Παρασκευή Δεσύπρη είναι Κοινωνική Λειτουργός.Αποφοίτησε από την Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας. 

Έχει εργαστεί με κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού από το 2012 και έχει παρακολουθήσει ποικίλα επιμορφωτικά σεμινάρια που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή. Από το 2013 έχει εθελοντική δράση στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Οργανισμό «Best Buddies»που έχει ως στόχο την υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές.

                                                                                                                                                                

Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» από το 2015 παρέχοντας ψυχοκοινωνικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες.