Ποιοί Είμαστε

Κωνσταντίνα Ζιάκα

Λογοθεραπεύτρια

Η Κωνσταντίνα Ζιάκα είναι Φιλόλογος,  Λογοθεραπεύτρια, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού &  Εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια μέσω Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν έκανε μετεκπαίδευση στο τμήμα Λογοθεραπείας του Αττικού Κολεγίου. Το 2016 παρακολούθησε το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εξειδικεύεται στην Δραματοθεραπεία στον Πανελληνίο Σύλλογο Δραματοθεραπευτών & Ψυχοθεραπευτών Ελλάδος. Είναι καταρτισμένη στον συντονισμό ομάδων Θεατρικού Παιχνιδιού & Yoga Γέλιου. 

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και σεμιναρίων για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, Σχολικής Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας , καθώς επίσης μαθήματα σε Θεατρική Σχολή Αθηνών, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων Δραματοποίησης, Αυτοσχεδιασμού, Παιγνιοθεραπείας  &  Δημιουργικής Γραφής. Επιπλέον διατηρούσε επί 5 συναπτά έτη το Κέντρο Μελέτης "Μικρή Σαμπάλα". Είναι βασική ομιλήτρια σε ενημερωτικά σεμινάρια με θέμα τη Λογοθεραπεία και τη Συμβουλευτική γονέων.

Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες» από το 2017 ως Λογοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια και Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού.

 

Η Λέτσιου Ελπίδα είναι Λογοθεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Ηπείρου με πτυχιακή εργασία στην Προσπάθεια Αναλυτικής Προσέγγισης της Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας(ΔΕΠΥ) μέσα απο μία ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας . Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και με συμμετοχή στο < The Teach Approach> όπως επίσης και σεμινάρια σχετικά με τη λογοθεραπευτική παρέμβαση και την ειδική αγωγή. Εχει κάνει μετεκπαίδευση στη μεθοδολογία και εφαρμογή της ανάλυσης της συμπεριφοράς στην εκπαίδευση και θεραπεία παιδιών με αυτισμό.Έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του εναλλακτικού προγράμματος επικοινωνίας PECS και στο πρόγραμμα εκπαίδευσης TEACCH. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην πρώιμη παρέμβαση στοχεύοντας στις δυσκολίες που αφορούν όλους τους αναπτυξιακούς τομείς. ΄Εχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα με την αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, διαταραχών άρθρωσης και φωνολογίας όπως επίσης και με τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.Τέλος έχει ασχοληθεί και με την παράλληλη στήριξη. Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α "Ορίζοντες " ως Λογοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια από το 2019.