Ποιοί Είμαστε

Ελένη Παδιατέλλη

Ψυχολόγος

Η Ελένη Παδιατέλλη είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια & Διευθύντρια του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. "Ορίζοντες".                                                                                               

Αποφοίτησε από το πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν παρακολούθησε την εκπαίδευση γνωσιακής - συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας στο «Ινστιτούτο Έρευνας & Θεραπείας Συμπεριφοράς».                          

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων για ποικίλες πληθυσμιακές ομάδες ενώ συμμετείχε στο πρόγραμμα ευρωπαϊκής κινητικότητας Erasmus.                                                                                                                  

Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» από το 2004, παρέχοντας διαγνωστικές, εκπαιδευτικές, συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες.

Η Τζούλια Δέμου είναι ψυχολόγος και, εν ενεργεία, πιστοποιημένη Αναλύτρια Συμπεριφοράς (IBA, BCaBA). Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το 2015 (με κλινική κατεύθυνση στην Ανάλυση Συμπεριφοράς). Το ίδιο έτος ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στον φορέα ‘Μονορόδι’. Εν συνεχεία, συμμετείχε σε ετήσια Μετεκπαίδευση στη Συμπεριφορική-Επικοινωνιακή Παρέμβαση στο πεδίο των ΔΑΔ. Τον Μάρτιο του 2017 πιστοποιήθηκε ως Θεραπεύτρια Συμπεριφοράς (RBT) από το BΑCB. Τον Δεκέμβριο του 2020 πιστοποιήθηκε ως Αναλύτρια Συμπεριφοράς από τον Διεθνή Οργανισμό IBAO (ΙΒΑ). Τον Νοέμβριο του 2021, μετά από τελικές εξετάσεις και 1000 ώρες εποπτευόμενης πρακτικής έλαβε τον αντίστοιχο τίτλο Βοηθού Αναλυτή Συμπεριφοράς από το BACB (BCaBA). Έχει παρουσιάσει στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στο 2ο και στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανάλυσης Συμπεριφοράς, στο Open Day του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και στο 9th EABA Conference στο Würzburg της Γερμανίας ερευνητικές εργασίες που εκπόνησε η ίδια. Έχει λάβει μέρος στο 1ο και 2ο Summerschool της EABA στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 2015 και στο Cadiz της Ισπανίας το 2017. Έχει διατελέσει αρκετά χρόνια ως κύρια εκπαιδεύτρια σε παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακές και γενετικές διαταραχές σε διάφορες δομές. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει συνοδείες σε σχολικά πλαίσια και κατ' οίκον εκπαίδευση. Παρέχει εκπαίδευση γονέων και εποπτεία επαγγελματιών στον τομέα των προαναφερθεισών διαταραχών. Από τον Σεπτέμβριο του 2021 εργάζεται ως εκπαιδεύτρια στο ‘ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες’.