Ποιοί Είμαστε

Ιωάννης Δελατόλας

Ο Ιωάννης Δελατόλας είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου (αρ.πρωτ: 2785, 20/5/2014). Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης Ψυχιατρικών Διαταραχών» της Ιατρικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει εκπαιδευτεί στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, ολοκληρώνοντας τη βασική εκπαίδευση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), που εδρεύει στο Πανεπιστημιακό Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι και ασχολείται κυρίως με: Αγχώδεις διαταραχές (φοβίες, ψυχοτραυματικό στρες, κρίσεις πανικού κ.α.), Διαταραχές προσωπικότητας, Διαταραχές της διάθεσης (καταθλιπτικές, διπολικές), Ψυχωτικές διαταραχές (παραληρητική, σχιζοφρενικόμορφη κ.α.), Σεξουαλικές διαταραχές, Διαπροσωπικές Σχέσεις (συντροφικές, οικογενειακές, επαγγελματικές).

Εργάζεται παράλληλα ως ψυχολόγος στην εταιρεία «Ξένιος Ζεύς» ΑμΚΕ, & είναι μέλος του United Global Compact και CSR in Greece. Κατά το παρελθόν έ χει εργαστεί κάνοντας παράλληλη στήριξη - Shadow teaching σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες και ΔΑΔ (Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές).

Διατηρεί συνεργασία με το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών - Women's Mental Health Clinic, της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Αιγινητείου Νοσοκομείου και είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας - Women’s Mental Health Greece. Παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και σε κάποια από αυτά έχει πάρει μέρος ως ομιλητής με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Παράλληλα έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά και συνεχίζει να μελετά σύγχρονες μεθόδους της επιστήμης και τις εξελίξεις της.

Από το 2019 εργάζεται στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες – Μαίρη Βρεττού» του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Η Σοφία Ιωαννίδου είναι Ψυχολόγος.

Φοίτησε τα δύο πρώτα έτη των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας και αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1997 απασχολείται στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.                                                                            

Διατέλεσε Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου για 16 χρόνια με κύριο σκοπό την οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία του και συνεχίζει να απασχολείται ως εκπαιδεύτρια – ψυχολόγος με κύριο μέλημα την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της συναισθηματικής νοημοσύνης των εκπαιδευομένων.                                                                                                                                                             

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων που σχετίζονται με την Ειδική Αγωγή και εξακολουθεί να επιμορφώνεται μέχρι σήμερα.    Τέλος , προσέφερε εθελοντική εργασία στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου με σκοπό το σχεδιασμό και την υλοποίηση γραφείου Ενημέρωσης Α.με.Α.                                                                                                                                          

Εργάζεται στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. “Ορίζοντες” από το 1998.